Reception, pension og vejen fremad

Reception, pension og vejen fremad

Lem Beslagfabrik startede i 1982 da Lambæk familien overtog en mindre lokal beslag-producent. I dag fremstilles der stadig beslag, men det udgør kun en lille del af produktionen. Derfor blev der i 2023 foretaget et navneskift, og Lem Beslagfabrik blev til Lambaek. Brødrene Peter og Søren Lambæk har i mange år drevet det tidligere Lem Beslagfabrik - der ejes sammen med deres søster Lisbeth Lambæk Hansen. Men i 2022 var tiden kommet til, at Peter Lambæk gik på pension. 

I den forbindelse blev der fredag 9. juni 2023 afholdt afskedsreception. Peter fortsætter i bestyrelsen og som medejer, og er med til at tage de store beslutninger om for eksempel indkøb af nye maskiner. 

Den ekstra fritid skal bruges på bestyrelsesposter, fritidsaktiviteter og familie

Peter Lambæk har altid involveret sig og haft betydelig indflydelse i den lokale industri i Vestjylland. Han har blandt andet siden 1995 været en del af bestyrelsen for Teknisk Skole i Skjern (UCRS) og været aktiv i foreningen, Arbejdsgiverne. Peter har ligeledes været involveret i Industriel Teknologicenter, som holder til i Smedenes Hus i Lem, hvor han har spillet en aktiv rolle i at fremme vækst og udvikling i metalindustrien. Selvom han har planer om, at trække sig tilbage fra nogle af disse roller, har han tænkt sig at beholde nogle af sine bestyrelsesposter.

Særligt har han fokus på at fortsætte i UCRS' bestyrelse i det mindste indtil årets udgang. Han er en stærk fortaler for industriarbejdspladser i Vestjylland og mener, det er essentielt at tiltrække unge talenter til branchen.

Lys og miljøbevidst fremtid

Fremtiden for Lambaek ser også lys ud. Trods de seneste års udfordringer på grund af Corona pandemien og økonomiske usikkerheder, har Lambaek oplevet en stabil vækst.

For at nedbringe virksomhedens CO2 udledning er der installeret solceller på en af produktionshallerne. I perioder med meget solskin kan anlægget generere mellem 40-50% af strømforbruget. Derudover er belysningen skiftet til LED lamper med sensorer, så der kun er lys når behovet er der.

Lambaek har desuden deltaget i Dansk Industri's forløb "Klimaklar Produktionsvirksomhed". Dette initiativ hjælper virksomheder med at styrke deres vækst og konkurrenceevne gennem CO2-beregning, klimastrategi og kommunikation.

Ambitionen er, at disse miljøbevidste initiativer skal være en del af Lambæks overordnede image og brand.